Exposició fotogràfica de cooperació

Exposició fotogràfica durant el mes de novembre 2012:

El treball d’un arquitecte a Mauritània, Mali, Senegal, Angola i Moçambic

Inauguració el dia 2 de Novembre 2012 a les 19:30h.

Lloc: Multi Cultural Project C/Rambla 16, Benimaclet.

Xerrada a les 20:00 “Mali, projectes d’accés a l’aigua i sanejament” a càrrec de Pau Ginés

Habitatge a Mauritània
El treball de l’arquitecte en la cooperació pot ser molt divers. En cada lloc, en cada societat, ens trobem amb diferents maneres d’entendre l’arquitectura condicionades pel seu medi particular. És important, per tant, obrir molt els ulls i establir una comunicació franca i oberta amb la gent i l’entorn on treballem. D’aquesta manera podrem aportar solucions tècniques -i també socials-  als projectes de cooperació on l’arquitectura és només una petita part d’una resposta més global.
“Des de l’any 2006 he estat treballant intermitentment a diferents llocs d’Àfrica. Vaig començar a Mauritània, on el Sàhara toca la mar, amb la ONG Fundació CEAR fent un projecte d’habitabilitat bàsica. Un temps després, amb Médicos del mundo, vaig viure al nord de Moçambic per dur a terme la construcció de centres de salut per al govern.
A Mali vaig col·laborar en un projecte de l’ONG Habitàfrica de sanejament i accès a l’aigua en un barri perifèric de Bamako i a Senegal vaig dirigir la construcció d’un centre de reciclatge de plàstics. Aquest últim any he estat a Angola per coordinar uns cursos de construcció i la reestructuració urbanística d’un barri informal.”
Pau Ginés i Sànchez treballa en l’estudi València Arquitectura i és membre de l’agrupació SOSTRE. També és responsable de l’empresa Imotiu de disseny i fabricació de mobles generatius.
A %d bloguers els agrada això: